maanantai 2. huhtikuuta 2012

Voihan paalu!

Sunnuntai päivä menikin rattoisasti tontteja kierrellessä. Tämän hetkinen Top 1 alue kodillemme on erittäin todennäköisesti paalutettavaa maa-aluetta. Kahdelle potentiaalisimmalle tonttiehdokkaalle ei kummallekaan ole tehty maaperätutkimusta, eikä myyjillä kuulemma ole intressiä tähän ryhtyäkään. Aika sika säkissä meiningillä pitäisi siis tarjouksia lähteä tekemään.

Onneksi saimme toiselta välittäjältä vinkin rakennusviraston arkistosta, josta on mahdollista hakea arkistomaksun hinnalla tietoja naapuritonttien paalutusmääristä ja -syvyyksistä. Tänään sitten laitettiinkin viestiä tekniselle virastolle ja pyydettiin kuvia. Hyvin suuntaa antavaa tietoahan tuo on, mutta saadaanpa edes jotain käsitystä alueen maaperästä.

Muutenkin tuo paalutus tuntuu olevan aika tuuripeliä, jos googleen on uskominen. Maaperäntutkimusten metrimäärät saattavat heittää jopa viisi metriä ja kustannuksista taitaa olla niin monta näkemystä kun on kirjoittajaakin. Tekijöitä ainakin Uudenmaan alueella löytyy. Pikaisella etsinnällä rapiat sata firmaa tuntuu näitä väsäävän. Millä hitolla noita nyt sitten lähtee kilpailuttamaan? Voihan blaah. Tai siis paalu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti